2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Sorozattolvajokat fogtak fel Jászapátin, a helyiek fellélegezhetnek

frisshirek.hu, 2023. március 24. - 10:15
Sorozattolvajokat fogtak fel Jászapátin, a helyiek fellélegezhetnek

Fogdán várja a két jászapáti gyanúsított a bíróság döntését, akiket a jászsági rendőrök összesen tizenkét bűncselekmény elkövetése miatt vettek őrizetbe – írta meg a rendőrség a honlapján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mozgalmas volt a március hónap eleje a jászapáti rendőröknek – kezdte beszámolóját a police.hu:

  • először március 10-én érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint betörtek egy Jászapáti belterületén található raktárba, ahonnan kézi szerszámokat, üdítő italokat és szeszes italokat loptak el több mint 500.000 forint értékben;
  • a következő bejelentés 16-án érkezett a hatósághoz, ekkor egy helyi ingatlanból tulajdonítottak el több liter pálinkát;
  • szintén ugyanezen napon a központban lévő buszmegállóból lovasítottak meg egy elektromos rollert.

A jászapáti rendőrök adatot gyűjtöttek és elemezték a rendelkezésre álló kamerák felvételeit melynek elemzése során beazonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőit.

A rendőrök a 21 és 24 éves helyi férfiakat március 20-án előállították

a Jászapáti Rendőrőrsre, majd a nyomozók több rendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Kiderült, a 21 éves jogsértő a társa által még 2022 decemberében egy helyi ingatlanból lopott láncfűrészt és baltát értékesítette úgy, hogy tudta, azok lopottak.

Így pénzmosás bűntett elkövetése miatt is felelnie kell.

A nyomozók azt is megállapították, hogy a duónak már van folyamatban lévő korábbi ügye, így azokat egyesítették. A 21 éves terheltet összesen négy, 24 éves társát nyolc bűncselekménnyel gyanúsítja a nyomozóhatóság. Őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A kiemelt kép forrása: police.hu