2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Utasokkal teli busznak ütköztek Szolnokon, a hibás szó nélkül tovább hajtott

frisshirek.hu, 2023. március 24. - 08:52
Utasokkal teli busznak ütköztek Szolnokon, a hibás szó nélkül tovább hajtott

A szolnoki rendőrök cserbenhagyással gyanúsítják a besenyszögi férfit, aki a záróvonalat átlépve ütközött egy autóbusszal Szolnokon – írta meg honlapjára a rendőrség.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 54 éves férfi személygépkocsival közlekedett Szolnok belterületén március 21-én a délutáni órákban. A sofőr a Bajcsy-Zsilinszky út – Nagy Imre körút – József Attila úti közlekedési csomóponthoz érkezett,

ahol szabálytalanul, a felfestett záróvonalat átlépve

úgy haladt ki a külső, jobbra kanyarodó forgalmi sávba, hogy nem biztosított elsőbbséget az autóbuszmegállóból elinduló autóbusznak. A buszsofőr az ütközés elkerülése érdekében fékezett, azonban ennek ellenére érintőlegesen ütköztek.

A személygépkocsi vezetője az ütközést észlelte ugyan, azonban megállás nélkül tovább haladt.

A vészfékezés következtében a busz egyik szépkorú utasa a kapaszkodó korlátnak esett és – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrök megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, akit lakásáról állítottak elő a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy

rossz döntést hozott, amikor elhagyta a helyszínt és vallomásában bocsánatot kért a buszon elesett idős hölgytől.

A kiemelt kép forrása: police.hu