2024.02.24., szombat - Mátyás
Tatabánya: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

„Rádupláztak” a nógrádi ámokfutók

frisshirek.hu | 2023. március 24. - 15:45
„Rádupláztak” a nógrádi ámokfutók

Két sofőr is a megengedett legnagyobb sebesség duplájával hajtott – sőt, egyikük még azt is túllépte – autójával a nógrádi utakon.

A rendőrség már hosszú ideje próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy a gyorshajtás a főbb baleseti okok közé tartozik, és a száguldozó sofőrök nemcsak önmaguk, de mások testi épségét is veszélyeztetik. Ennek ellenére még most is akad olyan, aki a megengedett legnagyobb sebességet meghaladva közlekedik – tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t pénteken Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mint mondta, a rendőrök március 14-én Salgótarjánban, a Szécsényi úton mértek be egy sofőrt, aki lakott területen 50 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 110 km/h-val hajtott autójával. A gépkocsi vezetője az elkövetett szabályszegés miatt 130 ezer forint közigazgatási bírságra és 6 közúti közlekedési előéleti pontra számíthat.

Március 17-én pedig Érsekvadkerten, a Petőfi úton kaptak lencsevégre egy kocsit, amely a megengedett 70 km/h helyett 140 km/h sebességgel haladt. Ez esetben 90 ezer forint bírság és 6 büntetőpont volt a száguldozás ára. 

Fotó: police.hu