2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Akkumulátorgyárak – Tiltakozást szervez az LMP

frisshirek.hu, 2023. március 26. - 15:00
Akkumulátorgyárak – Tiltakozást szervez az LMP

Tiltakozást szervez a Lehet Más a Politika (LMP) a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése ellen, amellyel a bizottság megtagadta a párt akkumulátorgyárakról szóló népszavazási kezdeményezésének hitelesítését - közölte a párt népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hohn Krisztina az online is közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, ha az NVB jóváhagyta volna a kezdeményezést, az embereknek jogukban állt volna dönteni arról, hogy akarnak-e akkumulátorgyárat a közvetlen környezetükben.

Mivel ez nem történt meg,

az LMP tiltakozó, fáklyás felvonulást szervez április 4-én Budapesten, az NVB Alkotmány utcai épülete elé

- tette hozzá.

"A tiltakozást azért szervezzük, hogy kimondhassuk, mi nem ilyen demokráciát akarunk, azt akarjuk, hogy a döntések ne politikai nyomásgyakorlásra szülessenek"

- jelentette ki.

Közölte, nem az állam által kezdeményezett "álkonzultációkra" van szükség, hanem valódi véleménynyilvánítási lehetőségre arról, szeretnék-e a magyar emberek azt, hogy

"energiazabáló, vizeinket elszennyező, termőföldjeinket kihasználó és eltulajdonító"

gyárakat hozzanak létre Magyarországon. Úgy fogalmazott: az emberek jó része kifejezte már, hogy

"nem akar akkumulátorgyarmaton élni".

Az LMP fellebbezett az NVB döntése ellen, "de nincsenek illúzióink, hiszen megtapasztaltuk, hogy az elmúlt 13 évben a Fidesz teljesen leépítette a demokráciát, az emberek határozott tiltakozása ellenére is végrehajtják, amit akarnak" - foglalta össze a Hohn Krisztina által elmondottakat az MTI.

Fotó: LMP Facebook-oldala