2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Miben segíthetünk?- kérdezi a Megoldás Mozgalom

frisshirek.hu, 2023. március 27. - 15:20
Miben segíthetünk?- kérdezi a Megoldás Mozgalom

A Megoldás Mozgalom arra a kérdésre kéri a felnőtt lakosságtól a választ, hogy milyen gondokkal, feladatokkal, problémákkal küzdenek a települések, amelyekre segítséget nyújthatnának. Online kérdőívük kitöltésére buzdítanak, és abban bíznak, hogy a gondokat megismerve sikerül egy megoldás-térképet létrehozni. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szerethetőbb Magyarország megteremtésében gondolkodik a Megoldás Mozgalom. A párt elnöke, Huszár Viktor, az M1-nek adott interjút, amelyben többek között azt is elmondta, hogy online kérdőív kitöltésére buzdítanak minden 18 év feletti magyar állampolgárt, amelyben ezt a kérdést teszik fel:

Miben segíthetünk?


Arra a műsorvezetői  kérdésre, hogy miben szeretnének segíteni és milyen témákat érintenek, Huszár Viktor azt válaszolta: oktatás, gazdaság, egészségügy, ezek a legfontosabb pillérek, de azt is szeretnék tudni, hogy helyi, település-szintű viszonylatban milyen problémái vannak az embereknek, a magyar települések milyen gondokkal küzdenek.

Olyan szakmai, menedzser-szerű szemléletváltást tud a Megoldás Mozgalom hozni, ami az egész ország hasznára tud válni- vázolta a műsorban a Megoldás Mozgalom elnöke, és azt is hozzátette, hogy a digitalizáció egy alapkompetencia Magyarországnak,  de nem a fő eleme a párt programjának.  


Huszár Viktor tájékoztatta a nézőket, hogy arra keresik a választ: mitől lesz jobb hely Magyarország? Bár nekik is vannak elképzeléseik erre a felvetésre, de a konkrét választ a válaszadóktól szeretnék megtudni. Kitért arra is, hogy valószínűleg lesznek országos szintű problémákat felvető válaszok is, de a települések helyi gondjaira is kíváncsiak. Így fogalmazott:

Szeretnénk megoldás-térképet nyújtani, és ahhoz ez a hiteles, hogy megkérdezzük az ország véleményét.


A beszélgetésben Huszár Viktor beszélt a "Ne menj el, van remény!" elnevezésű kampányukról is, amely egy figyelemfelhívás arra, hogy ne hagyják el az országot a magyar emberek a jobb megélhetés reményében, hanem itthon kell olyan körülményeket teremteni, hogy maradni akarjanak.  

A Megoldás Mozgalom elnökével készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Fotó: Megoldás Mozgalom honlapja