2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Hatalmas korszerűsítés a kiskunhalasi kórházi rendelőintézetben

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 07:20
Hatalmas korszerűsítés a kiskunhalasi  kórházi rendelőintézetben

Új eszközökkel korszerűsítették 291 millió forint európai uniós támogatásból a kiskunhalasi kórház rendelőintézetének tizenhét szakterületét.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

 A közlemény szerint a járóbeteg szakellátás eszközfejlesztésére az összeget az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből nyerték el.

Ezeken a területeken történt a fejlesztés

 A fejlesztés során a szemészet, a bőrgyógyászat, a szülészet-nőgyógyászat, a radiológia, a fizioterápia, a gyógytorna, a fül-orr-gégészet, az aneszteziológia, a kardiológia, az urológia, a traumatológia, a pszichiátria, a neurológia, a transzfuziológia, a központi EKG, a patológia-cytológia és a gasztroenterológia szakrendelések eszközellátottságát javították - közölte a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház az MTI-vel.

 Az érintett szakterületeken beszerzett mintegy 213 orvostechnikai eszköz között megtalálhatóak egyebek mellett nagy értékű diagnosztikai ultrahang készülékek, videokolonoszkópos műszerösszeállítás, fül-orr-gégészeti kezelőegység, lézerterápiás és lökéshullámterápiás készülék, fizikoterápiás multifunkciós kezelőegység, vállmozgató készülék, laborcentrifugák, szemészeti ultrahang, automata látótér vizsgáló, non-kontakt tonométer, réslámpa és defibrillátor.

Ezek mellett számos kisebb értékű orvostechnikai eszközt, EKG-készülékeket, vérnyomásmérőket, vizsgálólámpákat és cisztoszkópokat, valamint vizsgáló- és kezelőágyakat, rehabilitációs eszközöket és várótermi padokat is beszereztek - közölték.

Ez volt a cél

A projekt a közlemény szerint közvetlenül a kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások és szakellátások színvonalának növelését célozta.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Kiskunhalason, Kiskőrösön, Kecelen és a környező településeken élők egészségügyi szakellátását végzi. Az intézmény közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátás kapacitása 535 ágy.

Kép: Pexels