2023.06.01., csütörtök - Tünde
Tatabánya: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Mégis jelen lesz Ferenc pápa a húsvéti szertartásokon

frisshirek.hu, 2023. március 31. - 11:18
Mégis jelen lesz Ferenc pápa a húsvéti szertartásokon

Ferenc pápa a jelenlegi információk szerint szombaton elhagyja a Gemelli-klinikát, visszatér a Vatikánba, és jelen lesz a húsvéti nagyhét szertartásain - közölte Giovanni Battista Re, a bíborosi kollégium dékánja pénteken.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Már hetekkel ezelőtt úgy tervezték, hogy a húsvéti szertartásokat a bíborosi testület tagjai celebrálják, de az egyházfő jelen lesz

- nyilatkozta a bíboros. A virágvasárnapi misét a Vatikánban a bíborosi testület dékánhelyettese, Leonardo Sandri mutatja be, a húsvétvasárnapi szentmisét pedig Giovanni Battista Re, számolt be a nyilatkozatról az MTI.

Ferenc pápa személyesen olvassa majd fel húsvétvasárnapi üzenetét,

és adja az akkor szokásos Urbi et Orbi áldást Róma városára és a világra - mondta el Re bíboros. Nem ez az első alkalom, hogy a bíborosok vezetik a szertartásokat.

Ahogy arról a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, Ferenc pápa légúti fertőzés miatt került pár napra kórházba. A történtekkel kapcsolatban többen az aggodalmukat fejezték ki, hogy vajon ezáltal veszélybe kerülhet-e az április végére tervezett magyarországi látogatása. Azóta azonban jó hírek láttak napvilágot Róma püspökének állapotáról, amelyről a magyarkurir.hu számolt be.

A tervezett kórházi ellenőrzések során a Szentatyánál heveny hörghurutot állapítottak meg, emiatt antibiotikumos kezelést kellett alkalmazni infúzió formájában, ami meghozta a várt hatást, és egészségi állapotának jelentős javulásával járt. A Szentatyát várhatóan az elkövetkező napokban haza lehet engedni

- idézte meg a Szentszéki Sajtóközpont közleménye a kórházi személyzet beszámolóját.

A kiemelt kép forrása: MTI / AP / Andrew Medichini, március 8.