2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Áprilistól újra jár a fogaskerekű

frisshirek.hu, 2023. április 01. - 16:47
Áprilistól újra jár a fogaskerekű

Miután a téli üzemszünet alatt többszáz méteren felújították a fogaskerekű vasút pályáját, ebben a hónapban problémamentesen és csendesebben tud majd közlekedni.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A téli üzemszünet után április 1-től, szombattól újra jár a fogaskerekű-írja a 168 Óra. A BKK közlése szerint több száz méteres szakaszon vágánycserét hajtottak végre, valamint új kitérőket építettek be Orgonás megállóhelynél. Az elmúlt hónapokban a fogaskerekű üzembiztos közlekedése szempontjából halaszthatatlan karbantartási munkák is megvalósultak, tette hozzá a társaság honlapja.

A fogaskerekű hétköznap a korábbi menetrend szerint fog közlekedni, kora reggel és késő éjszaka azonban megmarad a tavaly bevezetett TELEfogas-rendszer. Hétégén 15 percenként járnak majd a szerelvények, hétvégén és ünnepnapokon azonban reggel 7:30-ig, illetve este 22:00 után a szerelvények csak előzetes igénybejelentés esetén közlekednek.

Fotó forrása: Karácsony Gergely politikusi Facebook oldala.