2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Baja: Fidesz-DK összefogás a Momentummal szemben?

frisshirek.hu, 2023. április 01. - 17:31
Baja: Fidesz-DK összefogás a Momentummal szemben?

Ezúttal Baján került konfliktusba egymással a Momentum Mozgalom, és a Demokratikus Koalíció (DK). A momentumos polgármester „DK-Fidesz koalíció”-t emleget.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szombaton közleményben jelezte a Momentum, hogy a bajai képviselő-testület legutóbbi ülésén a DK-s László Károly és a helyi Fidesz együtt szavazták le a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft. új ügyvezetőjének átmeneti megbízásáról szóló előterjesztést –  írta meg a Telex.

„Mivel az együttszavazás nem először fordul elő, erős a gyanú, hogy Göd és Jászberény közismert esete után Baján is összeáll a DK-Fidesz koalíció. Úgy tűnik, az önmagát országos szinten legellenzékibbnek mondó DK a helyi politikában rendszeresen lepaktál a kormánypárttal és kiszolgálja annak alantas céljait”

– írta Nyirati Klára,  Baja momentumos polgármestere. A városvezető szerint aláírási joggal rendelkező ügyvezető híján félő, hogy a helyi energetikai cég működésképtelenné válik.

A DK azonban másként látja az ügyet. Szerintük ugyanis pont a Momentum akart egy volt fideszest a városi cég élére juttatni.

„Büszke vagyok arra, hogy hozzájárultam ennek a megakadályozásához. Mi nem fogunk fontos pozícióba juttatni sem jelenlegi, sem volt fideszeseket, még a Momentum kedvéért sem”

– jelentette ki László Károly, DK-s képviselő. László azonban azt is hozzátette: esetenkénti rossz döntései ellenére barátként és szövetségesként tekint a momentumos polgármesterre.