2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Demeter Szilárd szerint a Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, „ha úgy döntünk”

frisshirek.hu, 2023. április 01. - 12:00
Demeter Szilárd szerint a Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, „ha úgy döntünk”

„A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogy ha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk került, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált” – jelentette ki Demeter Szilárd. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A SpiritFM adásában elhangzott gondolatmenetet a 444.hu szúrta ki. Demeter Szilárd közel egy órában volt a vendég, ahol persze a Petőfi Tanács megalakulásán kívül más témákról is faggatták a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját. A Sziget Fesztivál is szóba került, mert a Hajógyári-sziget teljes délit része az ügynökség tulajdonába került, viszont ez az a terület, ahol a Sziget ideje alatt a VIP-kemping és a fesztivál pénzügyi bázisa is működik. Demeter elmondta: ha születne egy ilyen döntés,

„onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten.”

De utána gyorsan megnyugtatta a kedélyeket:

„Ha mi most nagyon befeszülnénk, akkor azt mondanám, hogy mivel kikerült belőle a magyar tulajdonrész – tehát Kádár Tamásékat kivásárolta az amerikai tulajdonos –, ezért nekünk nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani. De nem gondolkodhatunk így, mert a Sziget Fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka sokkal nagyobb annál, hogy én mit szeretnék a nyolc hektárunkon”

A főigazgató ugyanakkor hozzátette: a Sziget szervezőivel közölte, hogy innentől kezdve évente kötnek szerződéseket velük, hogy

„a polgárok visszakaphassák a szigetet”.

Fotó: pexels.com