2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Egyre többet kell várni a mentőre Budapesten

frisshirek.hu, 2023. április 01. - 15:00
Egyre többet kell várni a mentőre Budapesten

Hiába vezényelnek tíz éve egységeket vidékről a fővárosba, hogy megerősítsék az ellátást. A Magyarországi Mentõdolgozók Szövetsége szerint nincs elég szakember, ezért egyre több a hasonló eset. Az Országos Mentőszolgálatnál azt közölték: a bejelentők nem mindig tudják pontosan felmérni, mennyire sürgős egy eset.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nehezedő légzése miatt pánikba esett, koronavírusos budapesti férfi a háziorvosa tanácsára hívta a mentőket a közelmúltban Budapesten az RTL beszámolója szerint.

A beteg utóbb azt mondta, két órát várt a segítségre, aztán ismét hívta a mentőszolgálat számát. A hívást a nyíregyházi központban vették föl, ez a kezelő bemutatkozásából derült ki. A beteg azt kérte, nézzék meg, hogy a hozzá úton lévő mentő mikor fog megérkezni. A mentőszolgálat munkatársa utánanézett a korábbi hívásának, és azt mondta, még el sem küldték azt az autót. A beteg képernyőfelvételt készített a hívásokról, ezzel tudja bizonyítani, hogy két óra különbséggel hívta a mentésirányítót. Utóbb már azt kérte, ne is küldjék az autót, mert az egyik barátja be tudja vinni a kórházba.

Ezekre az esetekre kétféle magyarázatot kapott azt RTL híradós stábja.

A Magyarországi Mentõdolgozók Szövetsége szerint maguk a mentők is egyre több ilyen esetről számolnak be, főleg Budapestről.

„Ki kell, hogy mondjuk: az Országos Mentőszolgálat az alapfeladatát, a mentést nem tudja biztosítani a fővárosban. Ennek az egyik ékes bizonyítéka, hogy

több 10 éve vezényelnek fel egységeket az egész országból azért, hogy a budapesti mentést valamilyen szinten megerősítsék”

– nyilatkozta az RTL-nek Lengyel Tibor, a szövetség alelnöke.

Lengyel Tibor szerint a mentők fizetése nem megfelelő, és nincs elég szakember a szolgálatnál.

Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala