2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Még élek – viccelődött Ferenc pápa szombaton, amikor elhagyta a kórházat

frisshirek.hu, 2023. április 01. - 14:19
Még élek – viccelődött Ferenc pápa szombaton, amikor elhagyta a kórházat

Ferenc pápa azzal viccelődött, hogy „még mindig élek”, amikor elhagyta a kórházat, ahova szerdán hörghurut miatt vették fel. A 86 éves egyházfőt szombat reggel engedték ki a római Gemelli klinikáról. A szóvivő szerint a virágvasárnapi, Szent Péter téren tartott misén már jelen lesz az egyházfő, ő fogja elmondani ilyenkor szokásos Urbi et Orbi áldását is. Ferenc pápa a tervek szerint április 28–30. között Magyarországra látogat, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elmondta, nem kell aggódni amiatt, hogy a kezelés érintené a pápa budapesti útját.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, Ferenc pápa légúti fertőzés miatt került pár napra kórházba. A történtekkel kapcsolatban többen az aggodalmukat fejezték ki, hogy vajon ezáltal veszélybe kerülhet-e az április végére tervezett magyarországi látogatása. Azóta azonban jó hírek láttak napvilágot Róma püspökének állapotáról, amelyről a magyarkurir.hu számolt be.

A tervezett kórházi ellenőrzések során a Szentatyánál heveny hörghurutot állapítottak meg, emiatt antibiotikumos kezelést kellett alkalmazni infúzió formájában, ami meghozta a várt hatást, és egészségi állapotának jelentős javulásával járt. A Szentatyát várhatóan az elkövetkező napokban haza lehet engedni

- idézte meg a Szentszéki Sajtóközpont közleménye a kórházi személyzet beszámolóját, amiről a frisshirek.hu is tudósított.

A kórházban magához öltelt egy házaspárt, akiknek a lánya péntek este hunyt el, aláírta egy kisfiú gipszét és megkeresztelt egy csecsemőt a gyermekonkológiai osztályon. A kicsiknek rózsafüzéreket, csokoládés húsvéti tojásokat és egy Jézusról szóló olasz nyelvű gyerekkönyvet is vitt. A pápa ezután testőrei társaságában elhagyta a kórházat, majd üdvözölte az érte aggódó híveit - írja az rtl.hu.

Címlapfotó: A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa megsímogat egy csecsemőt, mielőtt a Miguel Angel névre kereszteli a római Agostino Gemelli kórházban 2023. március 31-én. A légzési nehézségekre panaszkodó Ferenc pápát két napja légúti gyulladással kezelik a kórházban.
MTI/AP/Vatikáni Média