2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Semjén Zsolt: Ami jó az egyháznak, az jó az országnak

frisshirek.hu, 2023. április 01. - 19:39
Semjén Zsolt: Ami jó az egyháznak, az jó az országnak

Szent István-i tanulság, hogy ami jó az egyháznak, az jó az országnak, és ez fordítva is igaz - mondta Semjén Zsolt szombaton Dombóváron.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A miniszterelnök-helyettes a település várossá avatásának 53. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hozzátette: értékeli azt, hogy a dombóvári önkormányzat kiválóan együttműködik az egyházakkal, a nemzetiségekkel.

"Nem az elkülönülés, az egyházzal való szemben állás a járható út, az egyház és az önkormányzat együttműködése minden itt élő javát szolgálja"

- tette hozzá.

Kijelentette,

egy település akkor tud fejlődni, ha "minél jobb kapcsolata van a vármegyével, és a kormánnyal is szót tud érteni" a fejlesztések érdekében.

Semjén Zsolt közölte, Dombóvár büszke lehet múltjára, jelenére és az évforduló alkalmából díjazottakra egyaránt

.
Megjegyezte, a város pénzügyi stabilitása elismerésre méltó. Kiemelte, hogy sok beruházás zajlott és zajlik a város óvodáiban, iskoláiban, orvosi rendelőben, a mentőállomáson, a sportközpontban. A település épül, gazdagszik, és kiváló tervei vannak - fűzte hozzá.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy 2023 a beruházások éve lesz Dombóváron. Tavasszal kezdődik a Szabadság utcai orvosi rendelő, a volt zeneiskolai épület és a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása. A Jézus Szíve templom felújítása már zajlik, az új, katolikus óvoda építését áprilisban kezdik el. Az elhanyagolt utak felújítására nagy összegű támogatások érkeznek Dombóvárra - tette hozzá.

Pintér Szilárd (Fidesz-KDNP) polgármester bejelentette, a következő négy évben hétmilliárd forintnyi forrás érkezik Dombóvárra. A Tinódi Házban rendezett évfordulós ünnepségen díszpolgári címet adtak át, és kitüntetésekkel ismertek el fiatal tehetségeket, valamint a gazdaság szereplőit, foglalta össze az MTI.

Fotó: MTI/Katona Tibor