2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Újra nyitva vannak a könyvtárak, az eddig rezsiszünetre bezárt intézmények Zalaegerszegen

Kovács Tamara | 2023. április 01. - 19:00
Újra nyitva vannak a könyvtárak, az eddig rezsiszünetre bezárt intézmények Zalaegerszegen

Az energiaválság miatt november 1-től ideiglenesen bezárt Zalaegerszegen az Apáczai Csere János Művelődési Központ, a Korona Szalon, az Art Mozi, a Kézművesek Háza, január 1-től a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem és a Deák-könyvtár. Az intézmények csak rendezvényeknek adtak teret,  a bezárt könytárakban csak átvevő pontok működtek, de április elsejétől  minden a régi lesz!

Ismét kölcsönözhetnek könyveket a hét minden napján nyitvatartási időben, ismét megnyitja kapuit az ART mozi a filmeket kedvelők előtt. 2023. január 1. után is nyitva maradt a Hevesi Sándor Színház és a Griff Bábszínház, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, valamint az annak épületében működő József Attila Városi Könyvtár sem zárt be a téli hónapokra, ugyanakkor több kulturális színtér néhány hónapig nem volt látogatható, csak lekötött rendezvények idejére.

Mindezt az indokolta, hogy Zalaegerszegen az önkormányzati intézmények és cégek gáz- és áramszámlái 2023-brutálisan növekedtek, ezért volt szükség takarékossági intézkedésekre. 

Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay