2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 5o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Utcára költözik a színház

frisshirek.hu | 2023. április 03. - 15:45
Utcára költözik a színház

Idén új helyszínre, a balatonalmádi Öregparkba költözik a Bondoró Utcaszínház Fesztivál. Az utcaszínházi műfajok széles repertoárja mellett koncertek és kiállítások, marionettjáték és világító bábok, árnyékszínház és tűz-show is szerepel a sokat ígérő kínálatban.

A Bondoró Fesztivál Magyarország egyetlen utcaszínházi fesztiváljaként 2019-ben került be a köztudatba, s immáron ötödik éve varázsolja közénk a rá jellemző színes, vidám kavalkádot. A fesztivál célja az utcaszínházi műfajok széleskörű népszerűsítése mellett az, hogy a hazai utcai művészek számára egy nemzetközileg is elismert porondot teremtsen a Bondoróval, ahol a fesztivál a nemzetközi utcaművészeti színtér egyik kiemelt európai központjává válhat – fogalmaz a balatonica.hu.

Idén új helyszínre, a balatonalmádi Öregparkba költöznek a produkciók június 30. és július 2. között.

A Bondoró Fesztivál a kultúra és művészetek iránt érdeklődő családok hagyományos, nyáreleji programja. Egy olyan összművészeti fesztivál, ahol minden korosztály megtalálja a számára tetsző programot, legyen szó bábelőadásról, meseestről, vagy felvonulásokról, utcazenei műsorról, illetve újcirkuszi produkcióról vagy nagykoncertekről.

A családok, gyerekek és szüleik, valamint a fiatal felnőttek is találnak megfelelő programot a kínálatban.

Nem beszélve arról, hogy a fesztiválon szinten minden pillanatban történik valami, ami mosolyt csal az arra járók arcára. Az egyszeri és megismételhetetlen, vidám momentumok garantáltan rabul ejtik az ide érkezőket.

A fesztivál évről évre több nemzetközi attrakciót sorakoztat fel: a 2022-es évben 13 külföldi produkciót láthattunk és ez a repertoár 2023-ban még tovább bővül.

Fotó: freepik.com