2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 2o - 5o
Az ország 19 megyéjében

"Értékteremtő munkája" miatt kapott 40 milliót Bayer Zsolt

frisshirek.hu | 2023. április 04. - 13:00
"Értékteremtő munkája" miatt kapott 40 milliót Bayer Zsolt

Többtízmilliós támogatást kapott a kormánypárti publicista, Bayer Zsolt cége. A DK-s Vadai Ágnes kérdése nyomán fény derült a kormányzati indoklásra.

A Frisshírek.hu is megírta, hogy bár az utóbbi hónapokban szokatlanul kevés, alig 200 millió forint támogatást osztottak szét a Szerencsejáték Zrt. szponzorációs keretéből, Bayer Zsolt cégének mégis jutott közel 50 millió forint.

A kormány részéről most indoklás is érkezett a kormánypárti publicista támogatása kapcsán.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a Szerencsejáték Zrt. azért támogatta negyven millió forinttal Bayer Zsolt cégét, mert „kiemelten fontosnak tartja, támogatja az értékteremtő kezdeményezéseket a hazai kultúra, oktatás, egészségügy, valamint a sport területén” – írja a 24.hu.

Mindez úgy derült ki, hogy Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa kérdést intézett Rogán Antalhoz, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez.

„Mit ad az országnak az 1100ÉV Kft., hogy a Szerencsejáték Zrt. 40 millió forinttal támogatja?”

– tudakolta a DK-s politikus.

Rogán megbízásából Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felelt:

„(..) azért, mert a társaság „kiemelten fontosnak tartja, és eszerint támogatja az értékteremtő kezdeményezéseket a hazai kultúra, oktatás, egészségügy, valamint a sport területén egyaránt.”

Dömötör azt is elmondta: „a támogatási rendszert 2015 óta működtető Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. szigorú szempontok alapján, világos szabályok szerint végzi támogató tevékenységét”, majd hozzátette, hogy a Szerencsejáték Zrt. „a tiszta játékbevétel mintegy kétharmadát adók, díjak és járulékok formájában visszajuttatja a központi költségvetésbe. Ezzel évről évre jelentős mértékben járul hozzá az ország stabil gazdasági teljesítményéhez és a közösségi kiadások finanszírozásához”.

Fotó: Wikimedia Commons