2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 2o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Vaddisznó család vonult Szekszárdon a városban

Tóth Rózsa | 2023. április 08. - 12:06
Vaddisznó család vonult Szekszárdon a városban

Jelentősen elszaporodtak a vaddisznók az utóbbi időben és nem ritka, hogy a lakott területre is bemerészkednek. A malacait védő koca pedig a legveszélyesebb emlősállat a magyar erdőkben. Ha szemtől-szembe találkozunk velük, akkor az egyetlen lehetőség a futás. Ha csak az irányunkba menekül, akkor megoldás lehet, ha beállunk egy fa mögé, hogy ne taposson el minket.

Pénteken este többen is látták azt a vaddisznócsaládot, akik bemerészkedtek a városba. Az Alisca utca magasságában a Béri Balogh Ádám utca felé haladtak.

A megyeszékhelyen és környékén nem ritkák a vaddisznók, egy héttel ezelőtt a kilátó alattti részen tanyázott szintén egy vaddisznó család, lehetséges, hogy ugyanazok. A Napfény utca lakói szerint a kertjükön keresztül vezet az útjuk, elképzelhető, hogy itt jönnek be a városban.

Jelentősen elszaporodtak a vaddisznók az utóbbi időben és jobb velük vigyázni, mert a malacait védő koca a legveszélyesebb emlősállat a magyar erdőkben, és ha bemerészkedik, akkor a városban.

Mit tehetünk, ha szemtől szembe találkozunk egy vaddisznóval? Szemethy László vadbiológus korábban az Origónak azt nyilatkozta, hogy ebben az esetben egyetlen lehetőség van: a futás.

A vaddisznót nem lehet megijeszteni, és fára mászni sem érdemes, mert okos állatok, és kivárják, amíg az ember leesik

– mondta Szemethy.

Ha nem támadólag közelít a disznó, hanem csak az irányunkba menekül, akkor megoldás lehet, ha beállunk egy fa mögé, hogy ne taposson el minket.

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: pixabay.com