2023.09.28., csütörtök - Vencel
Tatabánya: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Vaddisznó család vonult Szekszárdon a városban

Tóth Rózsa, 2023. április 08. - 12:06
Vaddisznó család vonult Szekszárdon a városban

Jelentősen elszaporodtak a vaddisznók az utóbbi időben és nem ritka, hogy a lakott területre is bemerészkednek. A malacait védő koca pedig a legveszélyesebb emlősállat a magyar erdőkben. Ha szemtől-szembe találkozunk velük, akkor az egyetlen lehetőség a futás. Ha csak az irányunkba menekül, akkor megoldás lehet, ha beállunk egy fa mögé, hogy ne taposson el minket.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Pénteken este többen is látták azt a vaddisznócsaládot, akik bemerészkedtek a városba. Az Alisca utca magasságában a Béri Balogh Ádám utca felé haladtak.

A megyeszékhelyen és környékén nem ritkák a vaddisznók, egy héttel ezelőtt a kilátó alattti részen tanyázott szintén egy vaddisznó család, lehetséges, hogy ugyanazok. A Napfény utca lakói szerint a kertjükön keresztül vezet az útjuk, elképzelhető, hogy itt jönnek be a városban.

Jelentősen elszaporodtak a vaddisznók az utóbbi időben és jobb velük vigyázni, mert a malacait védő koca a legveszélyesebb emlősállat a magyar erdőkben, és ha bemerészkedik, akkor a városban.

Mit tehetünk, ha szemtől szembe találkozunk egy vaddisznóval? Szemethy László vadbiológus korábban az Origónak azt nyilatkozta, hogy ebben az esetben egyetlen lehetőség van: a futás.

A vaddisznót nem lehet megijeszteni, és fára mászni sem érdemes, mert okos állatok, és kivárják, amíg az ember leesik

– mondta Szemethy.

Ha nem támadólag közelít a disznó, hanem csak az irányunkba menekül, akkor megoldás lehet, ha beállunk egy fa mögé, hogy ne taposson el minket.

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: pixabay.com