2024.04.16., kedd - Csongor
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Megsemmisült a kecskeméti Rubik kocka

Tóth Rózsa | 2023. május 31. - 13:11
Megsemmisült a kecskeméti Rubik kocka

Négy évvel ezelőtt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kecskeméti csapata kinézett magának egy csúf betonkockát és Rubik kockának festette le. Ezzel Rubik Ernő előtt szerettek volna tisztelegni. A kecskeméti Thermostar Kft. közlése szerint a sokak által kedvelt rubik kocka tulajdonképen egy távvezeték akna és a Széchenyivárosi Fűtőművet a Nyugati Városkapuval összekötő vezeték kialakítása érdekében vált szükségessé az elbontása.

Hogy méltóan megünnepeljük, hogy 27339 napja született Rubik Ernő, Kecskeméten véletlenül csináltunk egy Rubik kockát és elástuk. Már csak ki kell ásni a földből.

- adta hírül szinte napra pontosan négy évvel ezelőtt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a honlapján.

Az MKKP Kecskemét most azt tudatta az érintettekkel közösségi oldalán, hogy a RUBIK KOCKA megsemmisült. Köszönik azoknak, akik szerették, ugrándoztak rajta, ezeket az emlékeket örökké a szívükben őrizhetik majd. 

A párt oldalára özönlenek a kommentek a megsemmisült Rubik kockával kapcsolatosan.

Ezt a “kockát” ha valami emelvényre, kilátóra tettük volna, még meglenne. Vagy, ha egy emelvényt építettünk volna fölé és teljes pompájában látható lenne akár egy üveglap alatt, még létezhetne, lásd Pompei kincsei.

- írja egy hozzászóló.

A kecsup.hu megkereste a Termostar Kft.-t, amely a környéken és a városban más helyen is dolgozik új projektjén, és emiatt több helyen bontani kellett a burkolatot.

A Rubik kocka is ennek áldozata lett.

A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. az ellátásbiztonság további erősítése, valamint a hőtermeléshez felhasznált földgáz mintegy 70%-ának helyben rendelkezésre álló megújuló energiaforrással történő kiváltása érdekében átfogó fejlesztést hajt végre 2022-2023. évben EU-s forrásból. A fejlesztés egyik kiemelt fontosságú eleme a kecskeméti távhőrendszer bővítése korszerű, hőszigetelt, energiatakarékos gerincvezetékekkel - tájékoztattak.

Kitérnek rá, hogy az összességében mintegy 6 km hosszú új gerincvezeték egységes energetikai rendszert alkot vállalatuk már meglévő, valamint a Mindszenti krt.-on épülő, új telephelyével, egyúttal olyan körzetek számára is elérhetővé teszi a klímatudatos távhőt, ahol jelentősen megnövekedett erre a fogyasztói igény az elmúlt években.

Az Irinyi utca – Akadémia krt. kereszteződésében található „beton kocka” egy távvezetéki akna, amely a kecskeméti távhőhálózat bővítése keretében megépülő Széchenyi Távvezeték kialakításával funkcióját veszti, és a Széchenyivárosi Fűtőművet a Nyugati Városkapuval összekötő vezeték kialakítása érdekében szükségessé vált az elbontása.

- írta Horváth Attila ügyvezető a kecsup.hu-nak küldött levelében.

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutyapárt