2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Pisztollyal fenyegette a rendőröket egy férfi, válaszul csípőn lőtték

frisshirek.hu | 2023. június 07. - 12:20
Pisztollyal fenyegette a rendőröket egy férfi, válaszul csípőn lőtték

Lelövéssel fenyegette a rendőröket, és többszöri felszólításra sem tette le a nála lévő pisztolyokat a férfi, ezért csípőn lőtte a járőrt Becskén.

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányág szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy június 6-án délután érkezett bejelentés arról, hogy Becskén,

egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős bácsit, aki megsérült.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság egyenruhásai a kocsma előtt találták meg gyanúsítottat, aki

a rendőrök láttán két "maroklőfegyvernek látszó tárgyat" vett elő zsebeiből, majd azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket.

A járőrök többször is felszólították, hogy dobja el a fegyvereket, de a szemmel láthatóan felindult férfi ezeknek nem tett eleget. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, mire

a gyanúsított az egyik a fegyvert eldobta, a másikat azonban lövésre emelte a vele szemben álló egyenruhások felé. Erre a rendőr egy célzott lövést adott le a férfira, amely a csípőjén megsebesítette őt.

A súlyos, ám nem életveszélyes sérülést szenvedett támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők – ellátását követően – rendőri őrzés mellett kórházba szállították.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása – így a lőfegyverhasználat is – jogszerű, szakszerű és arányos volt

– közölte Buda Gábor. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.