2023.09.28., csütörtök - Vencel
Tatabánya: 27o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Guanakó és alpaka csikó született Szegeden

Bottyán Róbert, 2023. június 09. - 18:15
Guanakó és alpaka csikó született Szegeden

A Szegedi Vadaspark egyik különlegessége, hogy gyűjteményében mind a négy dél-amerikai tevefélét bemutatja, a két vad forma, a vikunya és a guanakó mellett a belőlük háziasított alpakát és lámát is. Évről-évre érkeznek csikók és általában ha elindul a „csikósodás” valakinél, akkor várható, hogy rövidesen a többieknél is érkezik utód.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Így volt ez idén is, ahol előbb egy guanakó, majd egy alpaka csikó látta meg a napvilágot. Ez utóbbit sikerült lencsevégre kapniuk, így a kis teve mellett egy másik teveféle is úgymond felügyelet mellett születhetett. Tavaly épp a guanakóknál indult meg a tavaszi vadasparki baby boom, most egy kicsit később, május végén érkezett a kis kanca.

Ezen felbuzdulva a napokban a szembe szomszédoknál, az alpakáknál egy fekete-fehér csikócsődörrel bővült az amúgy is népes alpaka csapat. A látogatók valamennyijüket megtekinthetik a kifutójukban, hiszen anyjuk gondosan neveli őket, nem volt szükség gondozói beavatkozásra.

Fotó: Szegedi Vadaspark